Gambar-gambar Sepanjang Berada di UNIMAS

Monday, September 22, 2014

Saja nak korang tengok apa yang berlaku seanjang 3 minggu aku kat UNIMAS.Minta-minta takde yang meluat dan muntah darah atau sebagainyalah kerna kebanyakannya adalah gambar gue sendiri 'gitewww'.

Maaf kalau jarang blogwalking..Kalau nak keep in touch ngan gua,boleh follow kat Instagram or add kat Facebook.

Klik SINI untuk Instagram.
Klik SINI untuk Facebook.
Klik SINI untuk Fanpage.

Ni gambar masa nak g kuliah.Tengah tunggu kawan kita snap snap duluann~

Walaupun baru kenal dalam masa 2 minggu kan,tapi percayalah..SELFIE menyatukan kami~Bukan SELFIE tapi WEFIE~

Photo: Faculty of Social Sciences (International Studies) First, let us take a selfie before taklimat start! #huawei #ascendp7
Antara coursemates terawal yang aku kenal.
Baru duduk sembang-sembang terus ambik gambar..

Aku dah cakap dah SELFIE,WEFIE & OURFIE itu menyatukan kami.

Sebelum korang menyampah baik aku stop sampai sini.kbye.

Kembali Setelah Lama Menyepi

Friday, September 19, 2014

Mike testing~1 2 3Testing~Cubaan suara~Cubaan suara~Ehem ehem~Selamat membaca kepada semua yang sedang membaca tak kiralah waktu pagi,petang atau malam.Lama kau aku dah tak hupdate blog ni iolls.Tangan pun dah tak sepantas dulu nak menaip kat sini.Awkward gituu~

Ni nak ceritalah pengalaman aku setelah 3 minggu beradat kat UNIMAS.Seronok memang seronok.Ye la.Dapat belajar balik.Dapat kawan baru dari pelbagai tempat.Semenanjung sampai ke Sabah.Coursemate pulak ada International Student.Dari Japan Kazastan,Turki dan bermacam-macam 'Stan' lagi lah.Kalau aku habaq mai kat sini pun takkan habis punya ehh~

Aku nak letak gambar.Ye lah.Biar korang boleh tengok muka aku yang dirindui ni.Haha.Aku duduk je tepi budak Japan 2 orang terus bawa ambik gambar.Berkenalan belakang cerita ekk.Tu boleh kemudian.Haha..Yang penting kita ambik bukti yang kita ni satu kos dengan budak international.Haa gituuu~

Aku letih kat sini.Minggu pertama sampai 5 hari berlangsung Minggu Aluan Pelajar(MAP).Kemudian minggu kedua aku kat sini aku ingat hujung minggu tu aku nak rehat puas-puas.TAPI! Alamak! Ada pulak Kem untuk Fakulti Sain Sosial(FSS).3 hari lagi tu.Tamat waktu petang pada hari Ahad.

Hujung minggu ni je aku boleh nak rehat.Tu pun nak pegi keluar nanti sebab nak buat group assigment kat luar.Kena buat observation.Fuhh fuhh fuhh~Memang tough sebab lama dah tak belajar lepas tu masuk-masuk terus nak push diri sendiri nak belajar.Setakat ni semuanya okay.Nota semua boleh download.Untuk student UNIMAS,nota boleh didownload di laman web MORPHEUS UNIMAS.olek klik SINI. Alaa~Kalau tak tau link,cari je kat Google bak kata lecturer Communication and Society aku.Sebab aku baik hati aku kasi je la link.

Setakat ni je kot aku nak cakap untuk kali ni.Maaf kalau lama dah tak blogwalking.Terima kasih kepada yang selalu berkujung kesini sekaligus meninggalkan jejak di ruang komen atau Cbox.Mekacehh tauu.Ada masa aku balas kunjungan korang semua.^^,

Have a nice day.

Hari Kedua Yang Meletihkan

Thursday, September 4, 2014

Hari pertama aku tidur pukul 12a.m.Semalam(hari kedua) pun aku tidur pukul 12 a.m jugak.Macam aku tak kisah pulak dekat roomate aku.Haha..Dia tidur pukul 1a.m.Amboiii..Tahan dua.Tak letih ke??Serius penat.Masa tidur tak cukup.Ni pun aku buat entri masa tengah breakfast.Makan chicken ham sandwich and air bunga gituu..Ni first time aku buat entri guna fon...bersambung..

Ni aku sambung tulis entri waktu petang..Gila kauuu..Tengah hari makan Ke-Ep-C...Tu lah aku ajak masuk sini.boleh makan kfc masa orentasi.hahaha..

LETIH~MENGANTUK~SEMUA ADAAA~

Kesian blog aku terabai.Lama dah aku tak blogwalking.Terima kasih buat yang sudi meriahkan blog aku..kemudian sudi komen dan jalan-jalan sambil makan kuaci.Hoii.sampah kutip arr...hehe..Gurau jee kak...Dah..aku nak chow..Aktiviti malam ni nak mula dah..Lain kali aku tunjuklah kemeriahan kitaorang kat sini.Bubaiiii uollssss~

♡♡♡♡♡♡

Video Dalam Kelas


Oh! I miss them so so so much!!!

Video:A little something that will make you smile|Funny Beluga

Wednesday, September 3, 2014


Post by Karim Metwaly.

Comel! Main acah-acah pulak ikan ni!Haha!

29Wordless Wednesday:When You On SKYPE



Hahaha!!!

Ko paham?

AKu selalu macam ni~

Puffft~

Sebab tu aku suka lagi kalau taip-taip.

Nanti buat panas je kalau cakap-cakap tapi tak dengar~

Video Lawak:When your song comes on

Tuesday, September 2, 2014


Post by Funny Vines.

Hahaha!This is sooo me!

28 Wordless Tuesday:Issu 'i' label



Hahaha!

Ko paham?

The message is that just because its made from Apple it shouldnt cost 3 times as much... just because it has and 'i' in front of it doesnt make it any better then the rest of normal phones that cost less than the stuff made from apple...

Tapi tu lah manusia.Asalkan berjenama,memang buat mahal-mahal.Jenama jenama jenama~Manusia sendiri sebenarnya yang letak benda tu patut dipandang tinggi atau tidak.

Got it? or u just like "iDont get it". haha~

Video:I TRICKED HER... (She thought Mickey Mouse Clubhouse was on)

Monday, September 1, 2014


Post by Funny Vines.

Hahaha!Main video ni lebih daripada sekali okay! Serupa suara dia~

26Wordless Monday:We All Have That One Friend Like This



Hahaha~

Ko paham??

Timing dorang memang slow.

Bukan sebab kita punya cerita or lawak tu pucnhline tak kena.

Tapi dia slow pickup~ Hahaha~